Stig Dalström

Stig Dalström är född och uppvuxen i Borlänge, men har bott i Florida i över 20 år. Där har han sin fasta plats men vistas bara där några månader då och då. Resten av året reser Stig runt i olika tropiska länder och letar orkidéer. Han är konstnär och orkidéforskare.
Jag har känt Stig i över 20 år. Varje gång vi träffas så är det några nya äventyr som är på gång eller som han nyligen varit på. Dock har han de senaste åren lagts stor energi på sin bok, Orkidéer – värda besväret. Boken är helt underbar – den beskriver Stigs liv från början tills dags datum. Från sina ormar i skolbänken till strapatserna i Anderna.
De senaste årens stora projekt är i Bhutan. Där har Stig funnit en roll som är ovärderlig för landet, orkidéerna och Bhutans framtid. Han åker till Bhutan ett par gånger om året och med sig brukar han ha sin sedan många år goda vän Tomas Höijer. Projekten kommer vi att kunna följa här på vår hemsida där Stig kommer att berätta då och då om sin forskning och sökande efter nya orkidéarter, men även om den stora frågan hur vi räddar vår moder jord!

Artiklar av Stig

Orkidéprojekt i Åskdrakens land 2006–2013, kapitel 1
Brasilien till sist!
Hur många orkidéarter finns det?
Masdevallia idae
Cypripedium-odling för nybörjare

Inga produkter hittades som motsvarar ditt val.