Paphiopedilum Pinocchio

Paphiopedilum Pinocchio är en primärhybrid mellan Paphiopedilum glaucophyllum och Paphiopedilum primulinum. Paphiopedilum glaucophyllum upptäcktes år 1900 av J J Smith/P Fitzer. Den ingår i cochlopetalumgruppen.

Den växer vilt på Sumatra till Java på en höjd av 2-800 meter över havet. Den har blommor som kan bli upp till 20 stycken per stängel. Varje blomma blommar i 3-4 veckor. Dvs det blir en lång blomning per stängel. Paphiopedilum primulinum upptäcktes år 1973 av M W Wood & P Tayler. Även denna ingår i gruppen cochlopetalum och den växer vilt på Sumatra på en höjd av 400-1000 meter över havet. Både glaucophyllum och primulinum är terrestra orkidéer. Dvs de växer på marken. De är remonterande i blomningen så att det i hybriden Pinocchio kan komma upp till som vi vet är rekord 38 blommor på en stängel. Den plantan blommade över 3 år i sträck!

Vattning sker ungefär en gång per vecka under sommarhalvåret och var tionde dag under vinterhalvåret. Gödslas med Orchidéhusets specialnäring enligt anvisning. Omplanteras när det börjar bli trångt i krukan i Orchidéhusets finare blandning som består av Sphagnum och fin bark.

Detta är en fantastisk hybrid som blommar mycket och länge. När man hittar en planta som också har flera sidoskott så kommer det oftast att alltid vara blommor på plantan.

Lycka till med er underbara Pinocchio.