Brassocattleya Binosa

Detta är en primärhybrid mellan Cattleya bicolor och Brassavola nodosa som registrerades 1950. Cattleya bicolor växer i Brasilien och finns i många färgvarianter. Brassavola nodosa växer från Mexico till Venezuela och även i och omkring Brasilien. Denna art kallas även Lady of The Night. Båda arterna doftar underbart och Binosa doftar oftast på kvällen. Doften kan dock variera beroende vilka varianter som den är framkorsad med.

Brassocattleya Binosa vill stå ljust och gärna i ett söderfönster under vintern. Temperaturen kan variera från 15 grader upp till 20 grader. Under sommaren vill den vattnas ganska mycket dvs. en gång i veckan under en normal sommar men som de senaste somrarna har varit, så vill den ha vatten oftare. Det är viktigt att den får den mängd vatten och näring som den önskar under sommaren när den skall växa till sig. Under vintern så minskas vattningen. Men den behöver ingen hård vintervila. Den mår bra av utevistelse på sommaren. Till exempel att få hänga i en korg under ett äppelträd. Detta främjar tillväxten då det är varma härliga dagar och svalare nätter.

Planteras i relativt små krukor och det är viktigt att den planteras om innan den har nått kanten på krukan. Planteras gärna med Sphagnum innerst mot rötterna och finhackad kokos i krukans ytterkant. Den är ganska lättskött för att tillhöra Cattleyagruppen.