Pelargon Brocade Cherry Night

Pelargon Brocade Cherry Night bär körsbärsröda dubbla blommor. Om du odlar din planta svalt blir färgen mörkare! Bladen är mörkt purpurgröna och har en tunn grön yttre kant.

En av två Årets Pelargon 2019. Juryns motivering:

I seriens mörkt, sobert chokladbruna blad bildas i sin enkelhet en djup dramatik, som lockar dig, som vurmar för nutidens moderna, nordiskt, avskalade inredningsstil.

De läckra blommorna lyfter dig till helt nya upplevelser, ett par kontrastfyllda läckerbitar för ögat medan bladen kittlar smaklökarna för choklad på tungan.

En blomfärg för olika stil. Den ena i ton med inredningsbranschens utsedda, Årets Färg – Living Coral, den andre för den traditionelles val i härligt körsbärsrött.

De två utvalda är chokladpelargonerna ’Brocade Salmon Night och ’Brocade Cherry Night’.

Juryn sade:

På senare tid har intresset för pelargoner med intressanta bladverk och spännande strukturer ökat och för valet av Årets Pelargon 2019 är bladverket lika viktigt som blomningen. Utmärkelsen går till en pelargonserie som heter Brocade-Serien med sorterna ’Brocade Salmon Night´ och ’Brocade Cherry Night´. Båda sorterna har bladverk som är mer svarta än gröna samtidigt som de blommar med fyllda blommor i härliga färgnyanser.

Pelargon Brocade Cherry Night tillhör grupperna , .

Just nu slut i växthuset. Bli medlem i klubben så blir du först att veta när nytt kommer in.