Dendrobium loddigesii

580 kr

Slut i lager

Dendrobium loddigesii (Loddiges’ Dendrobium) är en småväxt orkidé som naturligt växer på träd som en epifyt, på stenar elelr till och med på marken. Man finner den växande i Laos, Vietnam och Kina i fuktiga mossrika skogar i områden som har torra vintrar och fuktiga somrar.

Dendrobium loddigesii-plantor har många hängande, ganska tunna stammar som blir 10 till 30 cm långa. Bladen är avlångt mandelformade och ljust gröna. Bladen faller vanligen av under eller inför vintervilan. De långvariga doftande blommorna öppnar sig under vintern och våren på korta blomstänglar. Var stängel har en eller två blommor och skjuter fram från en vilande bladnod. Var blomma är ungefär 5 cm bred och har lila blomblad med orangeröd läpp.

Odling

Vattna varje eller var annan dag om det är varmt väder, var annan eller var tredje dag om det inte är så soligt. Ge näring var annan vecka under tillväxtperioden. Låt plantonra vila nästan helt torrt under vintermånaderna; sluta gödsla och vattna i slutet av oktober och återuppta näringsgivan i slutet av februari. Vattna bara någon gång var annan vecka ungefär under vilan.

Plantera om krukodlade plantor var eller vart annat år. Varje år om du har hårt vatten. Använd en luftig kompost med mellanstor eller liten bark och gärna någon del Sphagnum. Dendrobium loddigesii passar också finfint monterad på kork.

Doftar!

Dendrobium loddigesii tillhör grupperna , .

Just nu slut i växthuset. Bli medlem i klubben så blir du först att veta när nytt kommer in.