Cryptanthus bivittatus ’Red Star’

50 kr

Slut i lager

Cryptanthus bivittatus är en av de mest populärt odlade arterna av släktet Cryptanthus. Den bildar snabbt kluster av små tillväxter med vågiga svarta och rosa blad. Jämfört med andra Cryptanthus är C. bivittatus ’Red Star’ en måttlig till långsamt växande växt men den kommer att utveckla klumpar över tiden och bör delas när den blir tätare.

Cryptanthus är unika genom att de bara växer terrestriskt i motsats till många andra Bromelia som kan växa monterade. De flesta Cryptanthus växer nära marken och kan vara så små som 10 cm höga.

Odling

Ljus utan direkt sol behövs för att få fram maximal färg i de flesta Cryptanthus. För lite ljus gör att de underbara färgerna och mönstren inte utvecklas; för mycket ljus orsakar bleka blad och solbränna.

En fuktig miljö uppskattas: om du har lite utrymme i ditt badrum, kök eller till och med ett växthus blir det mycket lättare att ge fukt som denna växt behöver.

Cryptanthus föredrar att hållas relativt fuktig. Men försiktighet bör dock vidtas för att undvika övervattning – de ruttnar när vatten får stå i krukan för länge.

Använd en blandning som håller mer fukt än standardblandningen, men den måste ändå dräneras väl. En sådan blandning är 4 delar kokosfiber, 1 del vermikulit, 1 del perlite, 1 del lavasten, 1 del komposterad kogödsel.

Ett gödningsmedel med långsam frisättning rekommenderas. Akta dig för koppar och bor som är giftiga för Bromelia.

Cryptanthus bivittatus ’Red Star’ tillhör gruppen .

Just nu slut i växthuset. Bli medlem i klubben så blir du först att veta när nytt kommer in.