Jalapeño (Capsicum annuum ‘Jalapeño’)

Jalapeño är en av världens mest välkända Chilisorter – uppskattad för sin måttliga hetta, fruktiga smak och stora användningsområde. Frukterna är kraftiga, 6–8 cm långa och har tjockt fruktkött med en saftig, mild till medelstark hetta (2 500–8 000 Scoville). De mognar från grönt till rött, men skördas oftast gröna. Perfekta att fylla, grilla, pickla eller använda färska i salsa, tacos och andra mexikanska rätter.

Plantan blir 50–80 cm hög och har ett buskigt växtsätt med god skörd under sensommaren. I Sveriges klimat odlas Capsicum annuum ‘Jalapeño’ bäst i växthus eller i kruka på en varm, solig plats. Den trivs i näringsrik, väldränerad jord och behöver regelbunden vattning och gödsling för att utveckla smakrika frukter. En idealisk sort för både nybörjare och chiliälskare.

Odla Chili och Paprika – hett, gott och enkelt.

Capsicum annuum ‘Jalapeño’ tillhör grupperna , .