Årets Pelargon 2023: Pelargon Moonlight Guido (Pelargon Moonlight Coral, Pelargon Moonlight Guido '15)

Årets Pelargon 2023.

Denna vinnare av Årets Pelargon har mörkt grönt bladverk. Blomstänglarna är vackert bordeauxfärgade och bär stora, enkla blommmor i koralligt orangerött.

Juryn beskrev vinnaren som ”personlig, modern och retro”. De sa att den passar fint till ”modern 70-talsinpirerad inredning där man gärna blandar teak med färger som mörkt grön, brunt och orange.” Dom fortsatte: ”Oavsett inredningsstil kommer Moonlight Guido garanterat lysa upp vilket köksfönster eller vilken uteplats som helst!”

Pelargonium Moonlight Guido är en härlig hybridsort av Pelargonium som uppskattas för sitt unika och iögonfallande utseende. Denna sort har tagits fram av firman Selecta Klemm.

Pelargonium Moonlight Guido är en tålig växt som kan trivas i en mängd olika växtförhållanden. Den föredrar full sol eller halvskugga och väldränerande jord som hålls lätt fuktig. Den här sorten kan odlas i krukor eller direkt i rabatten, vilket gör den till ett mångsidigt alternativ för trädgårdsmästare.

En av fördelarna med Pelargonium Moonlight Guido är att den är relativt lättskött. Den kräver inte mycket gödsling, och genom att avlägsna använda blommor kan man uppmuntra fler blommor att växa. Den här sorten är också ganska motståndskraftig mot skadedjur och sjukdomar, vilket gör den till ett bra val för nybörjare.

Årets Pelargon 2023: Pelargon Moonlight Guido tillhör grupperna , .

Just nu slut i växthuset. Bli medlem i klubben så blir du först att veta när nytt kommer in.